Over ons

Welkom bij Taekwondo Akabbouz !

Taekwondo Akabbouz is een Goudse sportclub die is opgericht in 1985. Wij zijn aangesloten bij de Taekwondo Bond Nederland en de Wereld Taekwondo Federatie en daarmee erkend door het Ministerie van VWS en NOC*NSF.

De trainingen staan onder leiding van de rijksgediplomeerde broers Mohamed en Naziem Akabbouz, aangevuld met een team van assistent trainers die allen zeer gedreven zijn en jarenlange ervaring hebben in de Taekwondo sport.

Er zijn trainingsmogelijkheden in diverse wijken van Gemeente Gouda. Zowel op recreatief- als wedstrijdniveau worden er trainingen verzorgd voor alle leeftijden, zowel dames, heren en jeugd vanaf 5 jaar.

In de afgelopen jaren hebben onze sporters vele Nationale en Internationale prijzen gewonnen in de Olympische discipline “sparring”. Wij zijn dan ook enorm trots dat onze sporters tevens deel uit maken van het Nationale Team van de Taekwondo Bond Nederland. Verder hebben in de loop der jaren talrijke sporters hun dangraad/zwarte band behaald.

 

Bij Taekwondo Akabbouz leert men op een verantwoorde manier om te gaan met zichzelf en anderen. Tijdens de lessen wordt er veel aandacht besteedt aan aspecten als discipline, respect en vertrouwen. Deze aspecten vormen tevens de basis van de taekwondo filosofie.

Bij ons worden de kinderen spelenderwijs de taekwondo technieken bijgebracht. Er wordt veel aandacht besteedt aan de juiste lichamelijke training. Daarnaast komen de kinderen in aanraking met een belangrijk stukje Koreaanse traditie als discipline en respect.
De Taekwondo trainingen stimuleert tevens de motorische handelingen van een kind op een speelse en sportieve manier.