Leeftijdsgroepen

Onze verschillende leeftijdsgroepen

We vinden het bij Taekwondo Akabbouz uiterst belangrijk dat iedereen Taekwondo kan beoefenen, hierdoor bieden wij bijna dagelijks  (m.u.v. Zaterdag’s) trainingen aan. Deze trainingen zijn opgedeeld naar leeftijdsgroepen en disciplines. In de praktijk zoeken we steeds naar de meest geschikte groep voor elke taekwondo beoefenaar. Het is de bedoeling dat iedereen zich goed voelt in de groep waarin hij/zij deelneemt.

Hieronder kunnen jullie kennismaken met de verschillende leeftijdsgroepen bij Taekwondo Akabbouz. Alle trainingsuren hebben een bepaalde leeftijdsgroep als doelgroep. Er bestaat een specifieke kindertraining, een andere leeftijdsgroep richt zich weer op de gevorderde jeugd maar er zijn ook trainingen specifiek voor volwassenen en trainingen speciaal gericht voor de wedstrijdsporters. Kortom, voor ieder wat wils.

 

Beginners / kindertraining

Deze trainingen zijn bedoeld voor jonge beginners / kinderen vanaf 5 jaar oud. Op een speelse manier maken ze kennis met Taekwondo. Hierbij is er aandacht voor algemene motoriek, maar ook voor zelfvertrouwen, vriendschap, leren in groep en speelse methodieken.

Gevorderden – jeugdtraining

Deze trainingen richten zich op kinderen van 8 tot 12 jaar oud. De nadruk ligt op de ontwikkeling van de algemene & het verfijnen van de motoriek en taekwondospecifieke vaardigheden. Er is aandacht voor lenigheid en techniek, maar zeker ook voor zelfvertrouwen, discipline en persoonsontwikkeling. Tijdens deze trainingen worden de deelnemers ook verder onderverdeeld naar leeftijd (bv. tot 8 jaar, 8-10 jaar, 10-12 jaar) en kleur van hun band. De trainingen zijn zeer gevarieerd en de ontwikkeling van het kind staat hierbij centraal.

Training recreanten

De recreantentraining heeft volwassenen als doelpubliek. Samen met andere volwassenen op een aangename manier je conditie onderhouden of verbeteren, alle spanning eraf trainen en werken aan je zelfvertrouwen of uithoudingsvermogen, nieuwe vriendschappen uitbouwen, aanleren van verschillende traptechnieken, het verfijnen van de motoriek, praktische zelfverdedigingstechnieken… kortom alles wat Taekwondo inhoudt komt aan bod tijdens deze trainingsmomenten.

Wedstrijdtraining

Deze trainingen worden specifiek georganiseerd voor de leden van het wedstrijdteam sparring, een olympische discipline. Techniek, kracht, lenigheid, tactisch inzicht, uithoudingsvermogen,… Deze ruime variatie aan trainingsonderdelen dienen om hen voor te bereiden op de wedstrijden en hun persoonlijke doelen te bereiken. Wij voorzien ook op hetzelfde trainingsmoment instroom sparring voor jonge leden die interesse hebben om de Olympische discipline onder de knie te krijgen, zij krijgen de eerste stappen aangeleerd en maken kennis met het wedstrijdelement sparring.

Kortom … als u op zoek bent naar een leuke sportclub waar plezier, zelfvertrouwen, discipline en vriendschap centraal staan, dan bent u bij Taekwondo Akabbouz aan het juiste adres.

Taekwondo Akabbouz, een sportclub van iedereen, voor iedereen.