Zilver & Brons op Chon-Ji-Kwan Uden Toernooi 2009

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Nieuws, Wedstrijden

Denzel Broer en Conner Edeling hebben afgelopen dit weekend deelgenomen aan het Chon-Ji-Kwan Uden Taekwondo Toernooi. Met 34 sportscholen uit Nederland, Belgie en Aruba streden 179 deelnemers om de podiumplaatsen.

Vanwege verschillende omstandigheden kon ons selectieteam niet op volle sterkte aantreden. Sommigen leden zijn geblesseerd, anderen maken tijd vrij voor de toetsenweek op school en een enkeling is zich aan het voorbereiden op het zwarte band / Dan-Examen. Daarmee was onze selectieteam uitgedund tot slechts twee deelnemers.

Denzel mocht in de halve finale aantreden tegen Damion Schoenmakers van TS Tapia. Denzel begon scherp en agressief en kwam al gauw op een 2-0 voorsprong. Daarna prutterde de motor bij Denzel en kon Damion terug komen tot een score van 2-3. In de tweede ronde liep Damion uit naar 2-6. Denzel gooide er nog eens alles uit en wist toch nog een keer te scoren en kwam terug tot 3-6. Maar hij kon deze partij helaas niet meer redden.

Conner vocht zijn wedstrijd uit in de finale tegen Vikaash Sewnundun van Koryo Den Haag. Conner begon iets te voorzichtig en liep in de eerste ronde tegen een hoofdtreffer aan. Daarmee werd zijn aanvallend spel ontregeld. In de tweede ronde kon hij met zijn combinaties toch nog aardig terug komen en scoorde nog een aantal mooie treffers. Maar dat was te weinig om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Denzel Broer ( -51 kg ) en Conner Edeling ( -54 kg) pakten respectievelijk het Brons en Zilver in hun klasse.

Het Chon-Ji-Kwan Uden Taekwondo Toernooi is een van de populairste taekwondo toernooi in Nederland, die tevens daarmee de A-Status heeft gekregen. Het toernooi stond onder auspicien van de Taekwondo Bond Nederland ( TBN). Het toernooi werd in de middag officieel geopend door wethouder Sportzaken Marcel Delhez. Naast de reguliere westrijden was er ook een demonstratie van het nieuwe electronsiche pantser van Daedo.

4 Reacties op “Zilver & Brons op Chon-Ji-Kwan Uden Toernooi 2009”