Zes podiumplaatsen op Int. Indoor Brussels Tournament 2012

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Nieuws, Wedstrijden

Afgelopen weekend hebben alle zes de deelnemers van het wedstrijdteam prijzen gewonnen op het Internationale taekwondotoernooi “Indoor Brussels 2012” te Brussel Belgie.

Basma Yaacoubi en Mohamed Abarbie wonnen een gouden medaille, respectievelijk bij de junioren -52kg en bij de junioren -51kg. Basma werd 1ste door haar finalepartij op overtuigende wijze te domineren, ze won o.a. door een aantal mooi geplaatste hoofdtreffers.

In de junioren klasse -51 A klasse won Yassine el Khouakhi een zilveren medaille. Met veel overtuiging wist Yassine zijn tegenstander in de have finale te domineren en met gemak door te dringen tot de finale. Maar helaas, door twee niet toegekende hoofdtreffers ging het goud in de finale aan zijn neus voorbij en bleef hij steken op slechts zilver. Hoe dan ook: zilver voor Yassine el Khouakhi en alweer zijn 3e podiumplaats op een A-klasse toernooi dit seizoen.

In de klasse junioren -55 kg is de concurrentie zoals ieder jaar moordend. Soufyan Akabbouz wist in de eerste ronde Italie te verslaan met duidelijke cijfers 11-4. De halve finale werd vervolgens gewonnen van Belgie en daarmee plaatste hij zich voor de halve finale. Daar kwam hij ondanks alle inzet net te kort voor een finale plek en moest genoegen nemen met een bronzen plek. Zijn tegenstander won overigens het goud in deze klasse.

Brons won tevens Oussama Asrih en Ismael Amro Zaki respectievelijk bij de junioren +78kg en bij de junioren -59kg.
Ismael knokte een zeer goede halve finale partij. Zijn opponent was helaas iets sluwer waardoor Ismael werd uitgeschakeld voor de finale en genoegen moest nemen met een bronzen medaille.

Ondanks onze goede resultaten was er helaas ook wel iets aan te merken op de organisatie. Na de sluiting van de weging om 08.30 liet de eerste wedstrijd erg lang op zich wachten, omdat er te laat was gestart. De partijen verliepen verder ook nogal chaotisch. De temperaturen in de zaal waren inmiddels vrij hoog en benauwd en dit kwam de sporters, coaches en publiek niet ten goede. Het toernooi liep daardoor erg uit waardoor de finale partijen en prijsuitreiking pas tegen 21.00 werden afgerond. Al met al was het voor ons team een hele lange Taekwondodag die in totaal 19 uur in beslag nam inclusief reistijd.

Desalniettemin hebben we als team een zeer goed resultaat behaald in een zeer sterk deelnemersveld afkomstig uit 16 verschillende landen: Belgie, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Spanje, Israƫl, Schotland, Engeland, Italiƫ, Noorwegen, Andorra, Frankrijk, Senegal, Portugal, Duitsland en Congo.
Dit was het laatste toernooi in 2012, ter voor bereiding aan het Nederlands Kampioenschap Taekwondo op 19 januari 2013.

Tevens wil ik Samie bedanken voor de begeleiding en coaching van onze deelnemers en Safae voor haar support.