Vier titels op Yoo Sin jeugdtoernooi in Nijmegen

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Nieuws, Wedstrijden

Afgelopen weekend heeft het sparringsteam in Nijmegen deelgenomen aan het “ Yoo Sin”  Taekwondo jeugdtoernooi. Het was alweer het derde toernooi van het seizoen. Het team heeft wederom een goede indruk achtergelaten in Nijmegen.

Dit toernooi telde dit jaar maar liefst 350 deelnemers vanuit heel Nederland, maar ook deelname van een delegatie uit Rusland. Dat aantal had met name te maken met het feit dat dit jaar voor het eerst zowel de pupillen, aspiranten als de junioren aan bod kwamen. Er werden maar liefst 6 finalewedstrijden gespeeld door ons team en dat resulteerde uiteindelijk in 4 titels.

Debutant Oussama Asrih werd kampioen in de Aspiranten klasse 64+ kg, Hij versloeg in de finale zijn tegenstander met duidelijke cijfers 9-1.

Sofyan Bentaher won de Junioren klasse tot -68 kg. In de finale versloeg hij zijn tegenstander met 7-4. Dat is de tweede toernooi overwinning op rij voor Sofyan. Proficiat, ga zo door !

Yassine el Khouakhi won bij de Aspiranten klasse tot 45 kg weer eens goud. Hij zette zijn tegenstander aan de kant met 7-5.
Na een lange afwezigheid i.v.m. blessures vierde Yassine dus zijn comeback door direct een gouden plak te pakken na vier gewonnen partijen. Je ziet nog wel duidelijk dat het wedstrijdritme ontbreekt, maar dit is natuurlijk wel een opsteker om weer terug te komen op zijn niveau.

Anel Kustura won tevens goud in de Aspiranten klasse tot 51 kg. Halve finale werd gewonnen met 7-4 en de finale met 9-0.
Voor Anel is het alweer de derde toernooi overwinning op een rij in dit lopende seizoen. Hij won al eerder twee internationale toernooien in Belgie. Uitstekend, ga zo door !

Na de vier gouden medailles was de koek nog niet op voor onze Taekwondoka’s. Er waren ook nog twee zilveren en drie bronzen klasseringen. De zilveren medailles gingen naar Chahid Chaquibi in de Aspiranten klasse tot 51 kg , na de halve finale gewonnen te hebben met 6-1.

De tweede debutant Ilias Amhagi pakte tevens zilver in de junioren klasse tot 68 kg.  Ondanks zijn gretigheid in de eerste ronde kwam hij toch wat te kort over de gehele partij gezien. Helaas dus voor nu geen Goud, maar we gaan hard werken om het volgende toernooi beter te doen.

Het brons werd vervolgens gewonnen door Basma in de Aspiranten klasse tot -57. De kwartfinale werd gewonnen door voortijdig einde vanwege het 12 punten verschil. In de halve finale kreeg Basma een tegenstander die het uitsluitend op haar armen gemunt had. Een aantal flinke trappen op haar bovenarm hebben haar helaas lelijk geblesseerd. Ondanks de pijn toch de partij uitgevochten maar helaas verloren met 17-8.

Denzel won brons in de junioren klasse tot 63 kg. Hij verloor de halve finale onnodig in de sudden death ronde ( 3-3). Denzel had weer eens een “off day”. Niet echt het type Denzel wat we de afgelopen twee toernooien in Belgie van hem hebben gezien. Hij kwam dit keer maar niet goed uit met zijn aanvallen, eigenlijk lukte helemaal niets. Komt de volgende keer wel weer goed. Voor nu….Jammer, maar helaas.

Youssef won in de aspiranten klasse tot 45 kg tevens brons. Hij mocht in de kwartfinale aantreden tegen een gelijkwaardige tegenstandster. De eerste ronden ging nog gelijk op. Maar in de tweede ronde wist hij echt het verschil te maken en keer op keer op de juiste momenten te scoren. Deze partij werd dan ook gewonnen met 7-4. Helaas kwam hij wel geblesseerd aan zijn arm, de partij uit. ( Waar hadden we dat ook alweer meer gehoord, Basma ? )

Wij hebben uit voorzorg besloten om de halve finale niet te spelen en zijn samen met Basma, ook gebleseerd aan haar arm,  naar de eerste hulp gereden voor een foto. Gelukkig bleken zowel Basma als Youssef niets gebroken te hebben, maar slechts “zwaar gekneusd”. Met beiden een drukverbandje konden we opgelucht terug keren naar de sporthal om de rest van de partijen te zien.

Zakaria verloor helaas de eerste ronde met 3-0 en heeft geen prijs.

Al met al hebben we het denk ik best goed gedaan.
Met 10 deelnemers, 9 prijzen, 6 finales en 4 titels mag je toch best tevreden zijn, nietwaar !

Met deze resultaten reizen wij volgende week zondag vol vertrouwen af naar Brussel voor het Internationaal Indoor Brussels Tournament. Dat wordt het laatste toernooi van dit jaar voor het selectieteam alvorens wij ons gaan opmaken voor het NK dat in Januari in Almere zal worden gehouden waar het team zal aantreden om te strijden voor de felbegeerde Nationale Titels 2012.

13 Reacties op “Vier titels op Yoo Sin jeugdtoernooi in Nijmegen”

1. Basma zegt:

Wauw, Mooie verslag neergezet Naziem!
    Iedereen gefeliciteerd! En er zijn weer mooie prestaties neergelegd! Oussama & Ilias, Voor jullie eerste wedstrijd een goeie prestatie gezet complimenten! Massallah iedereen!
    Volgend seizoen weer goeie prestaties neerleggen,

Naziem & Ferry bedankt voor alles!

Gr,Basma=)

2. Zakaria K zegt:

Weeeeeee jongens, goeie prestatie iedereen! very tevreden!