Taekwondodag “Fun” District West

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Agenda, Nieuws, Training

Zaterdag 03 Februari reisden Ronald en Naziem af naar het Universitair Sport Centrum (USC) in Leiden waar de Taekwondodag “Fun” van District West plaats vond.

De Taekwondodag deed zijn naam eer aan.‘Back to old school’ tijdens het sparring onderdeel, een zelfverdediging varia en proeven van de allernieuwste wedstrijdstijlvorm Beegak 1 lieten de deelnemers taekwondo op een heel andere manier dan gebruikelijk beleven.

Met veel enthousiasme en inzet werd door ruim dertig TBN-leden van twaalf verschillende scholen uit District West deelgenomen aan de Taekwondodag Fun. Jong en oud was vertegenwoordigd in verschillende gradaties. Docenten waren Sylvestro van der Kooye (7e dan), Naziem Akabbouz (6e dan) en Willem Enoch (6e dan).

Sylvestro van der Kooye, stijl coördinator District West, liet de deelnemers kennismaken de allernieuwste wedstrijdstijlvorm Beegak 1. Zo vertelde hij dat in de aanloop naar mogelijk Olympische deelname in de toekomst vanuit het hoofdkwartier in Korea de wedstrijdstijlvormen zijn aangepakt. Beegak 1 is er hier een van. “Het draait daarbij niet zozeer om perfecte standen, maar om de presentatie. Spannende trap en draaitrapcombinaties, waarbij een grote beheersing van techniek, balans, sprongkracht en lenigheid om de hoek komt kijken staan centraal. Tot de leeftijd van 40 jaar kan met deze stijlvormen in wedstrijdverband worden deelgenomen. Het kost zeker een jaar studeren om Beegak 1 onder de knie te krijgen.” Alleen deze informatie vonden de Fundag deelnemers al interessant, en nog mooier vonden zij het dat Sylvestro van der Kooye deze bijzondere stijlvorm in grove lijnen met hen doornam om te proeven van de dynamiek en spannende trapcombinaties.

Naziem Akabbouz (bondstrainer regionaal talentteam) nam de deelnemers in zijn sparringonderdeel mee terug in de tijd naar ‘the old taekwondo school’. Even een keer niet met het voorste been de aanval inzetten, maar alles met het achterste been en lekker veel draaitrappen. Voor de deelnemers even wennen, maar weldra volgde de ene dollyo chagi, momdollyo chagi en/of dwit chagi na de andere. In de achtervolging of in de counter. Uiteraard op trapkussens en pantsers. Het plezier straalde er vanaf en meer nog toen het gehalte spinningtrappen steeg.

Met zijn gebruikelijk dosis humor en heldere uitleg verzorgde Willem Enoch een varia zelfverdediging. Hoe je op dezelfde snelle manier kunt verdedigen op allemaal verschillende aanvallen en omgekeerd hoe je op één en dezelfde aanval op allerlei manieren kunt verdedigen kwamen zoal aan de orde.

Teruggekeken wordt op een geslaagde Taekwondodag. Voor degenen die niet hebben deelgenomen maar ook nieuwsgierig zijn geworden naar de nieuwe wedstrijdstijlvorm Beegak 1 de juiste weblink https://youtu.be/W3iFzi5ILB4

BRON: Taekwondo Bond Nederland https://www.taekwondobond.nl/uncategorized/taekwondodag-fun-district-west/

Geen reacties mogelijk.