Buitentrainingen, óók na 1 Juli !

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Nieuws, Training

Update 1 Juli

Beste leden, ouders & verzorgers,

De vakantieperiode komt eraan en vanuit de rijksoverheid gelden er met ingang van 1 juli nieuwe spelregels voor binnensporten m.b.t. het coronavirus. Wij vinden het daarom belangrijk om jullie te informeren over wat dit besluit voor onze (sport)club betekent :

Laatste nieuws Corona COVID-19

Vanaf 1 juli is het landelijk weer toegestaan om actief te zijn in binnensportaccommodaties (gymzalen en sporthallen). Op dit moment wordt er een protocol geschreven waar de binnensport aan moet voldoen om weer binnen aan de slag te mogen. SPORT•GOUDA is samen met Gemeente Gouda bezig om te onderzoeken of de gymzalen op korte termijn heropend kunnen worden en met welke afspraken. Pas na akkoord van het Corona Team, kan de zaal dan gebruikt worden. Op dit moment is het dus nog niet zeker of de zalen überhaupt gebruikt kunnen worden.

De periode tot aan de zomervakantie

Wat betekent dit voor ons ?

Nou heel eenvoudig….tot de zomervakantie verandert er niets in de trainingstijden en de trainingslocaties.

Wij blijven lekker in de frisse buitenlucht sporten tot de zomervakantie die start op vrijdag 17 juli !

Na de zomervakantie

Met de kennis van nu zullen wij vanaf september dan weer met het reguliere rooster starten en binnen kunnen trainen in onze vertrouwde sportzalen op basis van de geldende RIVM spelregels.

Mocht er tijdens de vakantie iets wijzigen in de protocollen dan zullen wij jullie uiteraard opnieuw informeren over de geldende regels zoals door de rijksoverheid en RIVM worden vastgesteld.

————————————————

Update 8 Juni

Vanaf maandag 8 Juni starten wij de buitentrainingen Taekwondo !

De trainingsdagen zijn op Maandag & Donderdag.

Lokatie : Sportveld ( kunstgrasveld ) van Driestar College Gouda.
Ingang parkeerplaats aan de Bleulandweg.

Groep 1: Jeugd t/m 12 jaar
18.00-19.00 uur

Groep 2: Jeugd 13+ + volwassenen
19.00-20.30

Trainen mag in taekwondokleding ( dobok ), maar dat is niet verplicht. Alle sportkleding is toegestaan inclusief sportschoenen.

De kinderen worden maximaal 10 minuten voor aanvang gebracht en direct na de training weer opgehaald. De ouders mogen er helaas niet bij blijven i.v.m. de 1,5 meter maatregel. Check wel voordat je naar de training komt of die doorgaat i.v.m. eventuele weersomstandigheden.

In het kort de spelregels voor het sporten:

Er is geen kleedkamer of toilet. Dus voor de training thuis naar het toilet gaan en handen wassen.

Met ingang van 1 juni hoeft de hele leeftijdsgroep tot en met 18 jaar geen 1,5 meter afstand meer in acht te nemen tijdens tijdens het sporten in de buitenlucht, indien georganiseerd en begeleid door sportverenigingen.

Voor volwassenen, boven de 19 jaar, geldt dat zij altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook wanneer zij sporten met begeleiding.

Iedereen moet zich tijdens de trainingen wel houden aan de hygiënemaatregelen van het RIVM:

 • Blijf thuis als je klachten hebt zoals hoesten, verkoudheid, benauwdheid en/of koorts;
 • Blijf ook thuis als iemand anders in je huis deze klachten heeft;
 • Houd 1,5 meter afstand tot de trainer(s);
 • Voor en na het trainen handen wassen;
 • In de binnenkant van de elleboog niezen en hoesten;
 • Geen handen schudden;
 • Neem je eigen bidon mee om uit te drinken;
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de trainer(s).

De Nederlandse regering heeft de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus voor een deel versoepeld. Als het virus onder controle blijft, kan per 1 juli een volgende stap worden gezet: alle binnensportaccommodaties en sportscholen mogen dan weer openen. Per 1 september kunnen dan sportwedstrijden plaatsvinden zonder publiek.

Een reactie op “Buitentrainingen, óók na 1 Juli !”

 1. Benhaddou nichtje van chakir zegt:

  Meester naziem jij bent mij lievelings meester voor training we willen graag weer een keertje les van jou groetjes benhaddou nichtje van chakir