Verscherpte Corona maatregelen 3 nov

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Nieuws, Training

Tijdens de persconferentie van 3 november zijn er weer verscherpte maatregelen aangekondigd, ook met betrekking tot sport.

De verscherpte maatregelen gelden voor 2 weken, namelijk van Woensdag 4 November 22:00 uur t/m Woensdag 18 November a.s.

Het goede nieuws is dat wij in ieder geval nog kunnen blijven sporten !

* De sportlessen Taekwondo voor de jeugd tot 18 jaar gaan gewoon op dezelfde manier door net zoals wij dit op dit moment doen.

De maatregelen van 14-10-2020 blijven hierop van toepassing. Voor Groep 1 en Groep 2 ( 18.00-20.00 ) verandert er dus niets.

* Taekwondo voor 18 jaar en ouder : Hierin zijn we genoodzaakt de komende 2 weken aanpassingen te doen.

Groep 3 (20.00 -21.00) kunnen alleen nog maar individueel trainen of in groepjes van maximaal 2 personen met 1,5 meter afstand onderling.
Er mogen ook meer groepjes naast elkaar sporten zolang:

1. de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
2. er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
3. de groepjes NIET mengen.

Daarmee houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Woensdag 4 november zullen ALLE taekwondolessen nog volgens het huidige rooster gewoon doorgaan, dus ook voor 18 jaar en ouder.

————————————————————————————————————
De Rijksoverheid heeft dinsdagavond 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn i.v.m. Corona.

De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Welke gevolgen heeft dit voor onze sport? Hieronder een uitwerking van de belangrijkste punten.

De standaardregels blijven de basis en voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wel mogen er meerdere groepen gemaakt worden;

Voor de kidstraining ( groep 1 & 2) geldt het maximum aantal van 30 personen per les. Wanneer er binnen in dezelfde ruimte sporters vanaf 18 jaar samen met jeugd en kinderen sporten dan gelden eveneens de aantallen van maximaal 30 personen;

Een trainer/begeleider telt binnen mee bij het totale aantal van 30 personen zodra sporters vanaf 18 jaar meedoen;

Trainers mogen bij jeugd t/m 12 jaar binnen de 1,5 meter komen. Bij jeugd vanaf 13 jaar moeten trainers de 1,5 meter te allen tijde waarborgen;

Kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij sportactiviteiten mogen aanwezig zijn;

Douches en kleedkamers zijn gesloten. Uitzonderingen zijn: indien een kleedkamer dient als looproute of als het toilet gebruikt moet worden;

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in voor publiek toegankelijke binnenruimtes.

Bij de normale sportbeoefening hoeft het mondkapje niet gedragen te worden;

Na afloop van de sportactiviteit dient de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten te worden.

———————————————————————————————————–

Vanaf 29 september 18:00 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan tijdens de taekwondotraining. Dat geldt helaas dus ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Het doel is om de sportlessen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers voor de komende 3 weken voorlopig niet meer toegestaan.

Na afloop van de Taekwondolessen is het de bedoeling dat je de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat. Dat betekent ook dat sporters die al klaar zijn met hun training ook niet mogen blijven kijken naar een andere training. Zij worden namelijk ook gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

Verder gaan wij door zoals u van ons gewend bent en verzorgen wij leuke en leerzame sportlessen voor uw zoon of dochter, of voor uw zelf !

Mochten u desondanks nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd een bericht sturen : info@akabbouz.nl

Een reactie op “Verscherpte Corona maatregelen 3 nov”

  1. Viktor zegt:

    Geweldig dat we door kunnen met de trainingen. Rammen met die Dollyo Chagi’s 😀