Bandexamens voor Jong en Oud !

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Examens, Nieuws

De afgelopen week stond in het teken van de halfjaarlijkse geupexamens. Een recordaantal van in totaal 85 examenkandidaten gingen op voor een hogere bandgraad.

De jongste kandidaat was 5 jaar oud en de oudste was 47 jaar. Vele ouders, vrienden en overige familieleden waren meegekomen om te kijken hoe het examen eraan toe zou gaan.

1- Het eerste examenonderdeel is Taegeuks / Saju’s (vierhoeksoefenvormen), dit is een stijlvorm waarbij verschillende technieken in een vaste volgorde worden gedaan tegen een denkbeeldige tegenstanders.

2- Bij het sparren moet de examenkandidaat laten zien dat er wedstrijdinzicht is. De sparringsvormen zijn van non-contact tot en met full-contact met beschermers, dit is afhankelijk van de graduatie.

3- Tijdens een stapsparring valt een persoon aan en de ander maakt een verdediging en tegenaanval. Hierbij moeten alle technieken op een correcte afstand goed uitgevoerd worden.

4- Voor de hogere banden moeten de examenkandidaten verschillende realistische zelfverdedigingen laten zien tegen vastpakken. Ook dit spannende onderdeel werd door de verschillende examenkandidaten allemaal goed uitgevoerd.

Ondanks de spanning en de nodige zenuwen, lieten alle kandidaten zich van hun beste kant zien. Het is toch elke keer weer een momentopname, de vorm van de dag en het omgaan met de stres wat over het algemeen het verschil maakt tussen de examenkandidaten. Desondanks wisten de leerlingen met goed gevolg het examen af te leggen.

Nadat de examencommissie bestaande uit Mohamed Akabbouz, Ron Nobel en Mohamed Abarbie even overleg hadden gepleegd, werd onder luid applaus de felbegeerde internationaal erkende TBN/WTF-diploma’s en bijbehorende banden overhandigd aan de geslaagde kandidaten.

Een diverse groep bestaande uit jong en oud, meisjes en jongens, dames en heren slaagden voor een hogere bandgraad. Zo slaagden bijvoorbeeld ; De gebroeder Mounir en Ayyoub el Khayat ( Gouda), broer en zus Oumaima en Ryan Danouche (Gouda), de gebroerders Delano en Valero Coomans ( Gouda) , Arjan van Draanen ( Gouderak), Vader en zoon Aziz en Abdessamad Azzihmed ( Moordrecht) , Chris de Heij ( Reeuwijk ) en Hanneke de Heij ( Boskoop) allen voor het examen.

Natuurlijk was de “huisfotograaf” ook weer aanwezig die zeer veel foto’s heeft gemaakt voor op de website. Kijk gauw of er ook een plaatje van jou tussen staat !

Volg ons en word vrienden

3 Reacties op “Bandexamens voor Jong en Oud !”

  1. Soufyan Akabbouz zegt:

    Gefeliciteerd iedereen & fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!!!

  2. Ron Nobel zegt:

    Alle geslaagden gefeliciteerd. Prima gedaan. Eerst lekker vakantie vieren en daarna er weer lekker tegenaan:) Op naar een volgende slip of band

  3. Liza v/d Willik zegt:

    wij wensen iedereen van akkabouz fijne feestdagen en goed uiteinde groetjes Dennis en Liza