Bandexamens succesvol afgerond

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Agenda, Examens, Nieuws

Afgelopen week werden onder grote publieke belangstelling de halfjaarlijkse bandexamens gehouden.

In grote getale waren vaders en moeders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s gekomen om de prestaties van de taekwondoka’s te aanschouwen.
Naast het Koreaanse theoriegedeelte, werden de praktijkonderdelen hand en beentechnieken, stijlfiguren, stap-sparring, vrij sparren, zelfverdediging en breektesten uitgevoerd door de examenkandidaten.

Maandag, dinsdag en woensdag mochten de jongste taekwondoka’s het spits afbijten. Voor de allerkleinsten vanaf 5 jaar was het extra spannend. Het was de eerste keer dat zij op examen gingen en hun technieken aan een examencommissie moesten tonen. Een ieder zette zijn of haar beste beentje voor. Het prima eindresultaat was dat iedereen van de beginnersgroep slaagde voor een hogere band of slip.

Op donderdag en vrijdag waren de gevorderden en senioren aan de beurt. De examenkandidaten lieten, de over het afgelopen halfjaar geleerde technieken, op prima wijze zien, wat uiteindelijk resulteerde in een groot aantal nieuwe slippen en nieuwe banddragers. De meest opvallende was hier de prachtige prestatie van Damian Nobel, die liet zien dat hij de technieken goed beheerste en in een keer slaagde voor de gele band.

Op de dagen erna deden de andere taekwondoka’s al even goed hun best om wat hoger op te komen. De taekwondoka’s voerden ook hier ook allemaal zeer goed en geconcentreerd hun technieken uit wat ook hier een geweldig resultaat opleverde.

De examinatoren waren dan ook zeer tevreden over het getoonde niveau en de inzet van de deelnemers.
Al met al was het weer een zeer geslaagde en gezellige examenweek. Met dit gebeuren kwam er dan ook meteen een einde aan het sportjaar 2016. De komende twee weken zijn er geen reguliere lessen in verband met de kerstvakantie.

Hele fijne feestdagen en voor iedereen een gezond en sportief nieuwjaar.

2 Reacties op “Bandexamens succesvol afgerond”

  1. Ron Nobel zegt:

    Allemaal hartelijk gefeliciteerd. Eindelijk weer een band of slip erbij na maanden voorbereiding. Op naar de volgende band of slip.

  2. Naziem zegt:

    Van harte proficiat allemaal !
    Weer een stapje verder en dichter bij de zwarte band !