Youssef vecht zich naar Brons in Brussel

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Nieuws, Wedstrijden

Afgelopen zondag 18 december 2011 zijn wij met een kleine groep naar Brussel afgereisd om deel te nemen aan het Internationale Indoor Brussels Taekwondo Tournament; een internationaal toernooi van hoog niveau met deelnemers uit 16 verschillende landen.


Niet alleen de top teams uit Europa, maar ook uit Nederland waren bijna alle sterke wedstrijdteams aanwezig en zelfs een aantal Afrikaanse landen waren vertegenwoordigd.

Wij deden met 5 deelnemers mee; Ahmed El Boujjoufi, Samie el Baih, Anel Kustura, Yassine el Khouakhi en Youssef Marouan die ondanks een blessure toch aan dit sterke toernooi heeft kunnen deelnemen.

Dat taekwondo overal ter wereld wordt beoefend, was op de Indoor Brussels wel snel duidelijk. Het was voor allen een hele zware dag, waarbij uiteindelijk alleen Youssef boven alle verwachtingen wist te presteren en een verdiende bronzen plak wist te winnen in het sterke internationaal deelnemersveld.

In de eerste partij vocht Youssef tegen Fabrizio Fadda uit Italie. Het doel was om zover mogelijk in het toernooi te komen zonder de blessure aan z’n arm te verergeren. En dat lukte, want de Italiaan werd voorzichtig aan de kant gezet met een score van 4-3. Op naar de kwartfinale.

In de kwartfinale tegen de Fransman Kevin Lim begon Youssef echter op gang te komen. Deze partij werd dan ook met duidelijke cijfers ( 6-3 ) gewonnen. Ook hier nog geen vuiltje aan de lucht wat betreft de blessure.

Daarna volgde een spannende halve finale partij tegen de Belg Seye Seidi. Youssef kon niet voldoende grip krijgen op zijn tegenstander , mede ook omdat hij nu wel een paar trappen op zijn arm kreeg. Hij verloor de partij helaas met 5-2. Hierdoor moest Youssef genoegen nemen met een bronzen plak.

De overige deelnemers verloren helaas allen in de voorrondes waardoor ze geen podiumplaats konden bewerkstelligen.

Het team gaat zich nu verder voorbereiden op de Nationale Kampioenschappen die op 14 Januari zullen plaatsvinden in het Topsportcentrum van Almere.

2 Reacties op “Youssef vecht zich naar Brons in Brussel”

 1. Basma zegt:

  Alle 5 goed gedaan!=)

  Youssef des ondanks jou blessure nog van de vorige wedstrijd toch nog een prijs meegenomen naar huis,
  Massallah!:) Respect voor iedereen! Ga zo door=)

  Maak jullie klaar voor NK dit keer allemaal goud insallah!

  Gr,Basma=)

 2. denzel b zegt:

  heb youssef top gedaan man echt super.
  en de andere natuurlijk ook.
  Nu voor berijden op het nk.