Topprestatie op laatste toernooi van het jaar – Yoo Sin 2015

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Agenda, Nieuws, Wedstrijden

Afgelopen weekend heeft ons team met 8 spelers deelgenomen aan het Open Yoo Sin 2015 toernooi dat werd gehouden in de Jan Massinkhal te Nijmegen.

Sohaib vocht drie partijen. In de eerste partij zette hij zijn tegenstander aan de kant met een monsterscore van 18-0. De halve finale werd tevens vroegtijdig beeindigd met een “point gap” uitslag 12-0. De finale werd eventjes spannend, maar ook deze wist hij winnend af te sluiten met een score van 7-5.

Lars vocht ook drie wedstrijden. Met mooie acties won hij de kwartfinale (13-1) en de halve finale (16-1) met “point gap”. In de finale is hij geen enkel moment in gevaar geweest. Hij controleerde de wedstrijd en won deze met duidelijke cijfers (5-0).

Nejma moest ook vol aan de bak en drie partijen sparren. In de eerste partij liet ze geen spaan heel van haar tegenstander. De eindscore was 21-1. De halve finale werd ook gewonnen met een monsterscore 11-3. In de finale stond ze tegen haar rivale waar ze tot nog toe niet van heeft kunnen winnen. Ook nu lukte het niet. Nejma verloor deze partij helaas met 14-2.

In de middag mochten de kadetten en junioren eindelijk aan de bak.

Salaheddine won de halve finale met mooi spel. Met o.a. zijn gevreesde achterwaartste draaitrappen zette hij z’n tegenstander aan de kant met een score van 14-0. De finale werd een revange partije tegen een jongen waar hij laatst in rotterdam van verloor. Dit keer wist Salaheddine zijn hoofd koel te houden en de partij naar zijn hand te zetten. Hij won de finale met een score van 10-6.

Mohamed had ook twee partijen te vechten. Halve finale ging vrij gemakkelijk. Hij kon zijn acties maken en zette daarmee zijn tegenstander aan de kant met een score van 14-2 “point gap”. De finale werd een spannende partij. Ze ware beiden aan elkaar gewaagd. Lang ging de score gelijk op. Maar het was mohamed die er nipt met de winst vandoor ging. Score 9-8.

Cas was dit keer degene met de meeste partijen. Hij zat in een grote poul en moest vier partijen sparren. In de eerste ronde won hij met 7-2. De kwartfinale werd vervolgens gewonnen met 8-3 en in de halve finale wist hij een score van 10-6 neer te zetten. In de finale had hij een beweeglijke tegenstander waar hij geen grip op kon krijgen. De finale werd dan ook verloren met 3-15.

Senna stond dit keer direct in de finale. Ze ging furieus van start en stond na een mum van tijd al voor met een score van 9-0. Daarna was de pijp leeg. Haar conditie is op dit moment nog niet wat het moet zijn en daarmee liet ze haar tegenstander teugkomen in de partij. Senna gaf daarmee de partij uit handen en verloor met 10-13.

Oussama stond in de finale tegen een boomlange tegenstander. Ondanks een flinke blessure aan zijn voet ging Oussama vol voor de winst. Het zou een slooppartij worden waarbij er over een weer hoofdtreffers en vierpunters werden gescoord. De score werd uiteindeijk 23-27 en daarmee trok Oussama maar net aan het kortste eind.

Na een lange dag kon de balans opgemaakt worden. Ons jeugdteam behaalde een 100% score. Niemand ging met lege handen naar huis. Alle acht de deelnemers wisten door te dringen tot de finale en daarin behaalden ze in totaal 4 goud en 4 zilveren medailles.

Met dit resultaat werden wij tevens 5e in het overall teamklassement. Dat is een knappe prestatie gezien het grote deelnemersveld ( 330) afkomstig van 33 topsportverenigingen uit binnen en buitenland.