Gouds Jeugdlintje 2015 voor Oussama

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: NieuwsZeven jongeren ontvingen op vrijdag 20 november een bijzonder onderscheiding. Uit handen van de burgemeester kregen zij in ons historische Stadhuis een Gouds Jeugdlintje – De Goudse Ster – uitgereikt.
Het jeugdlintje is een waardering voor kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken of hebben gemaakt voor onze samenleving.

De Goudse Sterren gingen dit jaar naar: Daan van den Akker, Oussama Asrih, Robby Hornes, Alexander Kirkels, Roy Kortenoeven, Dieuwertje Kerkhoven en Wisse Scheele.

Een deskundige jury heeft de voordrachten bekeken en gewogen. Deze bestaat uit de voorzitter Willem Hesseling (beeldend kunstenaar), Daniëlle de Bruijn, (Olympisch kampioen waterpolo), Dorien Ketel (Gouda Bruist) en zangeres Hind Laroussi.

Een korte omschrijving van de motivatie:

Oussama Asrih (17 jaar)
Oussama is tweevoudig Nederlands kampioen Taekwondo en zet zich belangeloos in voor de sportclub Akabbouz en voor het welbevinden van de jeugd binnen de vereniging. Hij begeleidt de jeugd tijdens trainingen en wedstrijden en assisteert bij clinics. Als bindende factor levert hij een belangrijke bijdrage aan het multiculturele karakter van de club.

Het jeugdlintje wordt jaarlijks op of nabij de Dag van de Rechten van het Kind uitgereikt. Zelf halen de jongeren vaak hun schouders op en vinden het ‘de gewoonste zaak De gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen.Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.

Volg ons en word vrienden

Geen reacties mogelijk.