Goede jaarafsluiting op Indoor Brussels 2016

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Agenda, Nieuws, Wedstrijden

3rd. place – Beste Team 2016

Afgelopen zondag 11 december zijn wij met ons wedstrijdteam flink in de prijzen gevallen op een groot internationaal Taekwondo-toernooi in België, het “International Indoor Brussels Taekwondo Tournament 2016”.

Omdat dit een internationaal toernooi is, waren er veel wedstrijden van een hoog niveau te zien. Uiteraard was België zeer goed vertegenwoordigt, maar daarnaast waren er ook topsportverenigingen uit veel andere Europese landen zoals Frankrijk, Cyprus, Griekenland en Noorwegen. Maar ook landen als Marokko en Egypte waren op dit toernooi goed vertegenwoordigd. Bijna 300 deelnemers verschenen aan de start.

De deelnemers kwamen uit in diverse leeftijdsklassen en gewichtsklassen.
Bij de Pupillen (6-8 jaar) won Imrane Baldane overtuigend Goud. Hij won in de kwartfinale van België (12-6), in de halve finale won hij wederom van België ( 14-4) en in de finale wist hij met een score van 8-0 van Frankrijk te winnen.

Bij de Aspiranten (9-11 jaar) won Nejma Akabbouz Zilver in de klassen tot 33kg bij de dames. In de halve finale wist zij nog met met ruime cijfers te winnen van België ( 12-2). In de finale tegen Frankrijk kwam ze helaas niet tot score (0-3).

Lars van Eijkelenburg won in de Aspiranten klasse brons bij de heren tot 33kg. In de kwartfinale zette hij nog België aan de kant met overtuigende cijfers ( 11-2). In de halve finale kwam hij echter net iets te kort tegen Frankrijk (7-11).

Bij de Cadetten (12-14 jaar) won Senna Furrer zeer overtuigend goud. Zowel de halve finale tegen Frankrijk ( 18-12) en de finale tegen België ( 20-7) wist zij met ruime cijfers te winnen en daarmee beloonde zij zichzelf met een mooie gouden medaille.

Sohaib Sadiqui deed hetzelfde in de heren klasse tot 41kg. Hij versloeg België in de halve finale ( 8-2) en vervolgens Frankrijk (8-3) in de finale. Ook voor Sohaib een mooie gouden medaille.

Cas Dirksen en Mohamed Baldane zaten ditmaal in dezelfde gewichtsklasse ingedeeld. Beiden mannen wisten hun kwartfinale en halve finale partijen overtuigend te winnen van België en Frankrijk en dat betekende dat zij in de finale onderling uit moesten gaan maken wie er met de gouden medaille naar huis zou gaan. In een spannende finale trok Cas aan het langste eind. Goud voor Cas en zilver voor Mohamed.

Bij de Junioren (15-17 jaar) wist Salaheddine Hassani eveneens de finale te winnen en pakte daarmee het goud in de gewichtsklasse tot 51kg. Normaal gesproken speelt Salaheddine in de klasse tot 45kg, maar omdat er geen tegenstander was hebben wij in goed overleg met de organisatie en spelers besloten om hem toch te laten starten in een veel hogere gewichtsklasse. Hij trad aan tegen een Belgische speler die in de -51kg uitkomt. Ondanks het lengte en gewichtsverschil wist Salaheddine de partij toch knap naar zijn hand te zetten en te winnen (5-2).

En daarmee behaalde ons wedstrijdteam met acht sporters vijfmaal goud, tweemaal zilver en eenmaal brons. Met dit resultaat werden wij als team tevens derde in het overall totaalklassement. Een zeer mooie prestatie gezien het internationale deelnemersveld en de relatief jonge ploeg die aan dit sterk bezet toernooi deelnam.