International Indoor Brussels Tournament 2013

Geplaatst door: Taekwondo Akabbouz  -  Categorie: Nieuws, Wedstrijden

Afgelopen zaterdag vond het internationale Indoor Brussels Taekwondo Tournament plaats in België ; een internationaal toernooi van hoog niveau met 600 deelnemers uit 19 verschillende landen.

Niet alleen de Europese Nationale Teams van Spanje en Frankrijk, maar ook uit Nederland waren bijna alle sterke wedstrijdteams aanwezig. Verder was Egypte en Korea met een zeer sterke delegatie vertegenwoordigd. De lokatie, Het Zuidpaleis (Palais du Midi) in het centrum van Brussel was feitelijk te klein voor de vele aanwezigen sporters, officials en toeschouwers. Het toernooi liep niet alleen heel erg uit, maar de omstandigheden waren ook verre van ideaal. De sportzaal was erg warm en zeer benauwd en er waren lange wachttijden tussen de partijen wat niet erg bevorderlijk is voor een optimaal optreden.

Wij namen deel met een delegatie van 4 selectiespelers en deed dit uitermate succesvol want in totaal wisten onze deelnemers toch 3 medailles te behalen.

De 15 jarige Basma Yaacoubi wist in de klasse Junioren -52kg zeer knap beslag te leggen op de gouden medaille. Na een spannende finale die een beetje stroef begon in de eerste ronde, wist Basma in de 2e en 3e ronde goed terug te komen en de partij toch winnend af te sluiten, met als resultaat een gouden medaille. Een zeer knappe resultaat, des te meer omdat dit de derde maal op rij is dat Basma Yaacoubi de titel opeist op het Indoor Brussels Tournament.

Zilver was er voor clubgenoot Zakaria el Mariami in de klasse Cadetten -57kg die helaas in de finale niet kreeg waar hij recht op had. In de halve finale deed Zakaria nog uitstekende zaken door de kampioen uit Frankrijk met 9-1 naar huis te sturen. In de finale tegen Engeland stond er na drie ronden 8-8 op het scorebord. In de beslissende sudden-death ronde wist de Brit vervolgens het “golden point” te scoren en daarmee won Zakaria de zilvere medaille in de klasse Cadetten -57kg.

Tot slot wist de 15 jarige Oussama Asrih in de Junioren zwaargewicht klasse +78kg nog een bronzen medaille te winnen.

Soufyan Akabbouz strandde helaas vroegtijdig en wist geen beslag te leggen op een medaille. Ondanks zijn goede start en zijn sterke optreden strandde hij in de kwartfinale met 2-5 tegen de Spanjaard Ruben Martin Moreno. In de 1/8 finale was hij nog te sterk voor de Italiaan Alessandro Fois. De partij werd in de 2e ronde al vroegtijdig gestopt op technisch KO.

Ons wedstrijdteam gaat zich nu verder voorbereiden op de Nationale Kampioenschappen die op 19 januari gaan plaatsvinden in Almere.